top of page

Welke raamdecoratie kiest u best?

Bij de keuze van raamdecoratie wordt vaak eerst aan het esthetische aspect gedacht. Dat is uiteraard belangrijk maar er is meer dan dat. In dit artikel vindt u enkele niet te negeren aandachtspunten. Ze kunnen u helpen om een weloverwogen keuze te maken.
Functionaliteit met stip op één


De functie van de ruimte is de eerste overweging die u maakt. Wilt u voldoende lichtinval en tegelijk discretie? Dan kunt u thuis voor plisségordijnen gaan. Zij laten u toe om bij het raam een boek te lezen zonder inkijk van buiten. Een andere optie voor privé-omgevingen én kantoren zijn regelbare lamellen en jaloezieën. De varianten in kunststof zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers, wasplaatsen en keukens.

Is gezelligheid of een goede nachtrust het doel, dan kiest u voor vouwgordijnen of draperieën in een dikkere stof. Zij creëren een warme sfeer en verduisteren perfect. Maar er zijn ook rolgordijnen die het daglicht volledig buitenhouden.


De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl en elk raamtype


Hebt u een klassiek of tijdloos interieur? Verkiest u een romantische of strakke binnenhuisinrichting? Er zijn tal van raamdecoraties op de markt, in oneindig veel kleuren en materialen, voor ieders stijlvoorkeur. Zo doen horizontale en verticale jaloezieën in hout of aluminium – al dan niet gelakt – of in non-woven stoffen het goed in moderne interieurs. Rolgordijnen in geweven hout, met een afwisseling van dichte en transparante stof zijn er ook erg in trek. Of wat dacht u van een felle kleur om helemaal te knallen? Lamellen en jaloezieën zijn ideaal voor grote glaspartijen terwijl rolgordijnen dé oplossing zijn voor dakramen, kantelramen en zelfs voor glazen deuren!


Raamdecoratie en comfort


Het comfort van raamdecoratie situeert zich op verschillende vlakken. Allereerst is er uw privacy zoals reeds aangehaald. Daarbij komt het gebruiksgemak: de meeste systemen kunnen zowel manueel als elektrisch bediend worden. Zeg nu zelf: is er iets makkelijker dan de gordijnen bij schemering te sluiten met een enkele druk op de knop. Een ander niet te versmaden aspect is de isolerende eigenschap van bepaalde materialen. Bepaalde gordijnen zijn voorzien van een speciale coating die de zon in hartje zomer weren en de warmte in de winter binnenhouden.


Kies voor onderhoudsgemak

Tenslotte vraagt uw raamdecoratie - net als de rest van uw woning – soms onderhoud. Maar ook daarin heeft u heel wat keuzemogelijkheden. Sta er dus even bij stil alvorens een beslissing te nemen. Sommige stoffen kunt u zelf in de machine wassen; andere zijn dan weer te delicaat en laat u best in een wassalon reinigen. Voor de meeste lamellen en jaloezieën volstaat een stofbeurt met een propere, vochtige doek.


Zin om met specialist over uw raamdecoratie te spreken? Kom gerust langs bij Ridoo in Hove voor advies op maat.Comments


bottom of page