top of page

Haalbare aandachtspunten om op jouw verwarmingsfactuur te besparen

Nu de elektriciteitsprijzen zo hard stijgen, zijn we allemaal op zoek naar tips om te besparen. Bij Ridoo zetten we onze jarenlange ervaring in exclusieve raamdecoratie en binnenzonwering in om je daarbij te helpen! Ontdek hier onze tips om de warmte binnen te houden en op jouw verwarmingsfactuur te besparen.


Ramen thermisch isoleren


Zelfs als je overal dubbel glas hebt, gaat er toch nog zo’n 20% warmte verloren via de ramen. Hoe kan je dat tegengaan? Door jouw ramen thermisch te isoleren!


Je kan jouw ramen vervangen door hoog isolerend glas en bijpassende kozijnen. Maar dat is een grote stap waar veel werken en hoge kosten bij komen kijken. Een sneller en goedkoper alternatief is het kiezen voor isolerende raambekleding. Gordijnen zijn namelijk niet alleen decoratief, ze helpen ook warmte binnen houden. Enkele tips:


- Hang jouw gordijnen niet voor de verwarming. Doe je dat toch, dan gaat de warmte gevangen zitten tussen het raam en het gordijn, en kan die niet zo goed verspreiden in de ruimte. Blaast jouw verwarming naar boven? Voorzie dan zeker genoeg ruimte zodat de warme lucht kan doorstromen.

- ‘s Nachts de gordijnen sluiten is handig om zowel het licht als de koude buiten te houden. Als de zon weg is, begint alles af te koelen. Doe dus jouw gordijnen toe zodra het donker begint te worden.

- Gesloten gordijnen houden niet alleen de kou tegen, maar ook tocht. Sluit de gordijnen dus meteen als je ergens tocht voelt. Tocht aan de voordeur? Ook daar kan een gordijn voor gehangen worden.

- Zorg ervoor dat jouw gordijnen perfect passen bij jouw ramen. Maak ze niet te kort of te smal, daar ze best het volledige raam bedekken en liefst zelfs nog een paar centimeter overschot hebben.


Wist je trouwens dat thermische gordijnen in de zomer ook de warmte buiten houden? Win-win!


Kom ook langs bij Ridoo and kies jouw nieuwe thermische gordijnen!

Opmerkingen


bottom of page